Tri Dogs

Mikor elindítottuk az insta-felhívást és megkértünk titeket, hogy küldjétek kutyusaitok képeit, még nem gondoltuk, hogy ennyire aktívan és pozitívan reagáltok majd. Azóta minden nap van legalább néhány friss levél a postaládánkban, és igyekszünk, hogy mindenki minél előbb kikerülhessen. :)

 tri dogs

A játék keretein belül megismerhettük a Tri Dogs-t. Karina olyan képet küldött magáról, amin 12 kutyussal veszi körbe magát. :) Írta, hogy ezek az ő mentett kutyái, természetesen azonnal érdekelni kezdett a téma. Karina pedig elmesélte, hogy sérült, beteg, megunt, utcára kidobott állatok mentésével foglalkoznak. Nagyon szerettük volna vendégül látni őket egy beszélgetésre, hiszen ezúttal a képküldéseket követően más területen is szeretnénk kérni az aktivitásotokat.

Szombatra beszéltük meg a találkozót Karináékkal, akik magukkal hozták Pizut is. Pizuról a képek magukért beszélnek, követhetitek életét a Tri Dogs oldalán. :) Karina elmesélte, hogy három évvel ezelőtt kezdett komolyan állatmentéssel foglalkozni, de már azelőtt is menhelyen önkénteskedett. Nagyon szimpatikus volt, hogy megtudtam tőlük, az emberek hívják őket, ha gazdátlan állattal találkoznak, fontos lenne mindenkinek tudnia, kihez fordulhat azonnal, ha például kóbor kutyus jön vele szemben, netán sérült állatot talál valahol.

Azóta már 40 – 50 állat él a Tri Dogs közösségben, ahol Karinát nemcsak gazdijukként fogadják el, hanem a falka tagjaként. Neki köszönhetően mire örökbefogadó családhoz kerülnek ezek a kutyusok, addigra az alapokat már megtanulják.

A Tri Dogs-nál az után követés is remekül működik, hiszen nagyon figyelnek arra, hogy a tőlük örökbefogadott állatok valóban olyan gazdihoz kerüljenek, akik biztosítanak számukra mindent, és legfőképpen szeretik őket. Szívesen tartják a kapcsolatot később is az állatokkal, és mindenkinek javasolják a menhelyről való örökbefogadást. Ezek a kutyusok rendkívül szeretetigényesek, valamint nagyon sokat is tudnak adni, ezért biztosak lehetünk benne, hogy körünkben valódi családtaggá avanzsálnak. Felhívják azonban mindenki figyelmét arra, hogy ez mennyire felelősségteljes döntés. Ha ugyanis örökbefogadtunk egy állatot, majd utólag azt látjuk, mégsem egyeztethető össze gondozása az életvitelünkkel, vagy nem erre számítottunk, és visszavisszük a menhelyre, azzal nagy károkat okozhatunk neki.

Rendkívül meglepett, amikor Karináék elmondták, hogy saját erőből tartják fenn a menhelyet. A Tri Dogs sehova nem folyamodott még támogatókért, mi viszont a Randevau közösségben fantasztikusnak találjuk ezt az egész kezdeményezést, hogy időt, energiát nem kímélve ennyit törődnek minden nap az állatokkal, így arra szeretnénk titeket kérni, hogy fogjunk össze ebben az ügyben. Számukra az lenne a legnagyobb segítség, ha havonta kapnának 20 kg tápot, mi pedig úgy gondoljuk, hogyha mindenki a lehetőségeihez mérten, akár csak egy kicsivel is hozzájárul a tápalaphoz, akkor nagyon sok állat karácsonyát tehetjük együtt boldogabbá. :)

Ezek is érdekelhetnek!