3 nagyon egyszerű mód, amivel jobbá teheted kedvenced életét

Tudjuk, hogy csakis a legjobbat szeretnéd adni neki mindenből, és azt is tudjuk, hogy ha már hosszabb ideje tart közös életetek, nehéz mindig újdonságokat kitalálni. Mi most 3 hasznos tippet adunk, amit könnyű belevinni a napjaitokba, viszont hosszú távon nagyon hálás lesz értük a kutyus:

1. Mentális stimuláció: Interaktív játékokkal nagyon hatékonyan tudod fejleszteni mentálisan. Sokan gondolják, hogy a kutyáknak csak fizikai igényei vannak, ez azonban nincs így, ugyanolyan fontos számukra is a mindennapos agytorna, mint nekünk. Nagyon jó módszerek az ételadagolással, vagy szaglással kapcsolatos játékok. Kiváló gondolkodást igénylő tevékenység, ha új trükköket tanítasz neki. Hétvégente, vagy ha több időtök van együtt, akkor pedig érdemes kipróbálni, hogy akadálypályát készítesz neki, mindketten imádni fogjátok. :)

2. Változtass a tanítási módszereken – találd meg a megfelelő motivációt: Számos lehetőség létezik arra, hogy élvezhetőbbé tedd számára az új trükkök elsajátításának folyamatait. Fontos, hogy időnként cserélgesd a jutalmakat. Ahogy minden mást illetően, itt is hatalmas egyéni különbségek vannak. Sok kutyát izgalomba hoznak a jutalomfalatok, míg mások a játék örömétől töltődnek fel igazán. Egy ideig cserélgesd a motivációs eszközödet, ezalatt kiderül, hogy a tiéd minek örül igazán.

Klasszisokkal hatékonyabban és jókedvűbben telnek közös tréningjeitek, ha inkább egyszerre rövidebb időt szántok rá, annyit viszont minden nap, vagy amikor csak tehetitek. Számára is véges az az idő, amennyit koncentrálni tud ugyanarra, szóval ha megpróbálod órákon keresztül oktatni valamire, azzal inkább csak hátráltatod.

3. Rendszer: Más témákkal kapcsolatban sem tudtuk elégszer hangsúlyozni a következetesség fontosságát. Legyen egy egységes szabályrendszer, ami tartalmazza például, hogy felmehet-e az ágyra, vagy éppen a nappaliban melyik bútorokon heverészhet. A lényeg, hogy például ha egyik nap felmehetett az ágyra, ne dönts úgy, hogy másnaptól ezt megtiltod, ugyanis nem fogja érteni. Inkább érdemes mindent előre átgondolni a nevelésével kapcsolatosan.